Wordpress (Book Blog) mybookstacks.wordpress.com Twitter @fennyusuf Facebook Fenny Herawati Yusuf

I'm a girl who reads and have too many books. You’ll know that I do because I will always have an unread book in my bag and my shelves. A girl who spends her money on books instead of clothes. A girl who has a list of books she wants to read.

If you have any question about books and authors, please feel free to contact me at fennyherawatiyusuf[at]yahoo[dot]com. I will reply your email soon.

Wednesday, June 19, 2013

[Book Review] The Demon Dentist

The Demon Dentist (Mr. Midnight #8) by James Lee
4.15 / 5 (130 ratings)

Publisher : Genera Publishing
Release Date : February 6th 2013 by Elex Media Komputindo (first published 1986)
Format : Paperback, less than 200 pages
Source : Read at Gramedia Pondok Gede [I do not own the copy]
Genre : Horror

Turn off your lights, get ready for frights! When the clock strikes midnight and the moon’s full and bright, it’s time for dread and fear. For Mr. Midnight is here with two stories, double the danger and twice the terror! STORY #1: After Yi Shuo and his friends visit the school dentist, strange voices come out of their mouths. What has the mysterious Dr Dredd, THE DEMON DENTIST, done to them? STORY #2: When Nicholas Liao goes to the zoo, he discovers that all the animals have vanished and an evil phantom has taken over. You’ll be screaming on every page of WHO STOLE THE ZOO?


Buy this book on : BukuKita  || Amazon || BookDepository
Read this book for free: contact me
_______________________

Way down too far from Goosebumps. Dengan cover, judul, dan genrenya, saya pikir buku ini adalah pengganti yang setara dengan Goosebumps di jaman saya kecil dulu. I think Goosebumps is better than Mr. Midnight.

Apa ya yang membedakannya dengan Goosebumps? Dari ceritanya aja udah beda serunya. Lebih horor. Cerita di Goosebumps itu bener bener creepy, dan kalopun horornya ada yang aneh, RL Stine bisa mengkompensasikannya dengan penceritaan yang menegangkan dan menakutkan. Jadi saya gak punya waktu untuk mikir ‘ih apaan sih nih ceritanya’.

Sedangkan utk Mr. Midnight (meskipun saya baru baca 1 bukunya), ceritanya agak norak, aneh, kekanak kanakan, dan ga kurang creepy. Fantasinya pun ga sebanding dengan cerita anak anak lain seperti karya Roald Dahl, misalnya. Karakternya juga tipikal: sekelompok anak yang terjebak dalam sesuatu yang aneh, jahat, lalu salah satunya jadi pahlawan dan cerita selesai. Antagonisnya adalah makhluk jahat, alien, ada invasi, dan bisa dikalahin dengan mudah. Duh.

However, ini kesan saya ketika pertama kali membaca salah satu bukunya.




My Rating :

2 stars - I didn't really like this book, and wouldn't recommend it

No comments:

Post a Comment

If you have any questions and comments about this post, please leave here. Will reply soon.