Wordpress (Book Blog) mybookstacks.wordpress.com Twitter @fennyusuf Facebook Fenny Herawati Yusuf

I'm a girl who reads and have too many books. You’ll know that I do because I will always have an unread book in my bag and my shelves. A girl who spends her money on books instead of clothes. A girl who has a list of books she wants to read.

If you have any question about books and authors, please feel free to contact me at fennyherawatiyusuf[at]yahoo[dot]com. I will reply your email soon.

Wednesday, January 29, 2014

Beautiful Darkness by Kami Garcia & Margaret Stohl



Ethan Wate used to think of Gatlin, the small Southern town he had always called home, as a place where nothing ever changed. Then he met mysterious newcomer Lena Duchannes, who revealed a secret world that had been hidden in plain sight all along. A Gatlin that harbored ancient secrets beneath its moss-covered oaks and cracked sidewalks. A Gatlin where a curse has marked Lena's family of powerful Supernaturals for generations. A Gatlin where impossible, magical, life-altering events happen.

Sometimes life-ending.

Together they can face anything Gatlin throws at them, but after suffering a tragic loss, Lena starts to pull away, keeping secrets that test their relationship. And now that Ethan's eyes have been opened to the darker side of Gatlin, there's no going back. Haunted by strange visions only he can see, Ethan is pulled deeper into his town's tangled history and finds himself caught up in the dangerous network of underground passageways endlessly crisscrossing the South, where nothing is as it seems.

Comments

Sebelum saya komentar ceritanya, saya mau bilang kalo saya suka cover & fontnya. Terutama fontnya, sih. Saya suka fontnya karena kecil dan rapi, dan entah kenapa pas banget menggambarkan situasi ceritanya yang suram dan historical.
Saya lebih suka buku pertama, by the way. Di Beautiful Darkness ini, Lena makin ga jelas dan labil, dan nyebelin banget. Ethan juga udah mulai kayak cowok yang gak bisa hidup tanpa Lena, yang menurut saya jatuhnya jadi aneh aja. I know it supposed to be romantic, tentang laki-laki ksatria yang rela ngorbanin apa aja demi menyelamatkan si perempuan. Tapi di Beautiful Darkness ini, jadinya malah sebaliknya. Cowok bodoh yang terlalu murung untuk ngejar lagi ceweknya yang udah tanpa sebab ninggalin dia dan bersikap nyebelin. Duh.
Di Beautiful Darkness ini, tempatnya udah berkembang ke mana-mana, yang membuat saya kesel karena Gatlin sebenernya udah jadi bagian dari cerita Caster Chronicles ini. Karakternya juga merambah kemana-mana, sosok supernaturalnya udah bukan cuma succubus & caster, tapi juga ke sosok hantu-iblis segala lah. Emang sih bagus karena ceritannya berkembang, mengingat serial ini udah sampe buku kelima, tapi jadi kehilangan fokus aja karena masuknya hal-hal baru ini maksa banget, nggak mengalir ceritanya.

No comments:

Post a Comment

If you have any questions and comments about this post, please leave here. Will reply soon.